banner

Payson Logo

Välj rätt form på padelracket


Hur du väljer rätt form på ditt padelrack

Rundformat racket:
Många nybörjare som precis har börjat spela padel gör bra i att använda ett runt racket. Det ger bäst kontroll i jämförelse om man väljer ett droppformat eller diamantformat padelrack. Balansen i racket ligger långt ner, närmare greppet.
Runt padelrack har en ganska stor sweet spot i mitten av racket. Det är lättare att spela med eftersom du kan få till en bra träff på en stor del av rackets yta. Du behöver inte direkt träffa precis i mitten av slagytan utan det är mer förlåtande i din bollträff.

Därför är rundformat racket ofta ett rätt val för nybörjaren. Gillar du att försvara dig mer än attackera, så passar det också bra med ett rundformat padel racket. Du har bra kontroll och är inte i behov av den extra farten som en droppformat padelrack ger.

Realtimesport tipsar om rundformade padelrack: 
DUNLOP OMEGA TOUR BLACK/YELLOW
ARES SHIELD
HEAD GRAPHENE XT VECTOR

Droppformat racket:
Ett droppformat racket är många motionärers val men passar dem allra flesta som spelar några gånger i veckan. Formen på racket liknar en vattendroppe. Det är en bra blandning av kontroll och hårdhet i slagen. En rätt stor del av ytan är inom sweet spoten.  Droppformade racket är populära just därför du får både bra kraft och fart i slagen, men också slag med bra kontroll. Formen på racket är en blandning mellan ett runt padelrack och ett diamantformat.

Droppformat padelrack passar dig som precis har börjat spela samt dig som har kommit igång och har en spelmässig medelnivå i dig. Således ett utmärkt val av form för många spelare. Kanske köpte du ett runt rack när du precis började spela och nu är sugen på ett droppformat padelrack.

Realtimesport tipsar om rundformade padelrack:
RS Z-SERIES PRIME CONTROL EDITION SANDY
BABOLAT VERTUO AIR
RS X-SERIES WOMENS EDITION SNAKESKIN

Diamantformat racket:
Diamantformat padelrack passar dem spelare med mycket erfarenhet och som har en bra teknik och kan hantera kraften i slagen. Racket liknar en diamant i formen. Spelar du mycket med ett droppformat racket och känner att du har både teknik, fotarbete och koordination så kanske det är dags att uppgradera och prova ett diamantformat rack. Det ger förutsättningar för ett offensivare spel med bra fart i slagen.

Realtimesport tipsar om rundformade padelrack:
HEAD DELTA MOTION GRAPHENE 360+
PRINCE JET TT
VIBOR-A KING COBRA LIQUID EDITION 21